مسئله چیست؟
در رنگ پاشی با سیستمهای الکترواستاتیک که شامل دستگاههای مخمل پاش هم میشود برای پوشش دهی حاشیه های داخلی جعبه ها باید نکاتی را مد نظر داشت که در سطوح صاف نیازی به رعایت آنها نیست ولی عموما کاربران مبتدی را دچار مشکل میکند.
مسئله ای که باید حل شود این است که هنگام پاشش پودرمخمل و همچنین بعد از اتمام کار و خشک شدن چسب ، کم پشت بودن مخمل در حاشیه ها و مخصوصا کنج ها به چشم میخورد که ممکن است خیلی جلب توجه نکند اما برای یک کار درجه یک باید این مشکل حل شود.
چطور مشکل را حل کنیم؟
اولین روش این است که قبل از خشک شدن چسب، مقداری پودر مخمل با دست روی آن قسمتها ریخته شود تا بار اضافی را گرفته و جایگزین فضای خالی شود که البته باید بعد از خشک شدن چسب مقدار اضافی پاک گردد.
دومین روش که کاربران حرفه ای از آن بهره میبرند این است که مخمل پاشی باید با کمترین ولتاژ شروع شود و ابتدا کنج ها و حاشیه ها با ولتاژ کم مخمل پاشی شده و سپس برای سطوح دیگر میتوان با ولتاژ متوسط یا زیاد ادامه داد.
علت چیست؟
از آنجایی که پرتاب و نشست الیاف پودر مخمل با بار الکتریکی انجام میگیرد مقداری از این بار الکتریکی از طریق هوا خود را به سطح کار میرساند که در اینصورت هنگامی که الیاف باردار به سطح کار میرسند با نیروی دافعه ای مواجه میشوند که بواسطه این بار الکتریکی اضافی در سطح کار حضور دارد. این نیروی دافعه در کنج ها و حاشیه ها چند برابر سطوح صاف است و در نتیجه نیروی بیشتری به پودر مخملی که در حال آمدن به سمت کار است وارد مینماید و بنابراین پودر مخمل نمیتواند بخوبی در سطح کار جاگیری نماید و در چسب فرو رود و در نهایت باعث کم پشت شدن تراکم الیاف در این نواحی میگردد.